perjantai 25. maaliskuuta 2016

Pitkäperjantain pellavamekot


Tänään pitkäperjantaina tuli tehtyä ihan normaali työpäivä. Sain uudesta mekkomallista tehtyä mallikoot vietäväksi jälleenmyyjälle. Anskulla oli oma kuvauskeikka peruuntunut, joten hän tuli sovitus- ja kuvausmalliksi Työhuoneelle. 

Vaaleansinisestä pellavasta valmistui Heilikki-mekko. Kokeilin tähän malliin vesiputouspääntietä ja kieltämättä sen valmistus on pellavaan melko haastavaa. Pellava kun on kaikkea muuta kuin laskeutuva materiaali. Vesiputous on leikattu täysvinoon langansuuntaan, joten se hieman helpottaa laskeutumista, mutta vedokset oli silti ommeltava kiinni muutamasta paikasta.
Mekon malli on vartaloa myötäilevä, takana on muotolaskokset, mutta muuten mekko on sen verran väljä, että vetoketjua ei tarvita. Hihat ovat tosi pienet ja huomasimme, että käsivartemme olivat erillaiset ja hiha kiristää, jos käsivarren ympärys on parikin senttiä isompi kuin mittataulukon mitta.
Tein sitten vielä neljännen mekon hihattomalla versiolla.Vihreä Heilikki-mekko  hihattomana, koko XL


Kuvasin kotisivuja varten muitakin malleja ja 
tässä  on Pirpana-mekko, koko L. Materiaali farkunväristä pellavaa.Juolukka-tunika farkunsinistä pellavaa ja yläosassa raidallista pellavaa.
Taskut sivusaumassa ja helmassa säädettävät nyörit.Sama Juolukka-tunika vaalean hiekan värisenä.

Näitä pellavavaatteita on myynnissä Työhuoneellani ja kotisivuilta voi katsoa lisää malleja valikosta: "Ailia-mallisto". Kotisivut löytyvät osoitteesta  www.annelamberg.fi  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti