maanantai 18. tammikuuta 2016

Uudet XL-pellavamekkomallit tulossa

Tammi-helmikuu on hyvää aikaa aloitella uusien mallien suunnittelua, protokappaleiden tekoa ja uusien materiaalien testausta.

Tällä kertaa panostan XL-kokoihin, sillä niitä kysytään jatkuvasti. Viime kesän Ailia-mallistossa oli pari hyvää mallia, jotka sopivat sarjottavaksi kokoihin XL ja XXL.


Tässä viime kesän Ulpukka-pellavamekon malli. Nyt kokeilen Ulpukkaa uudesta materiaalista; ramista. Rami on samantyyppistä luonnonkuitua kuin pellava, mutta hieman kestävämpää. 

Protokappaleiden värinä on sininen, väri, jota en itse suosi omassa käytössäni, mutta useat asiakkaani suorastaan rakastavat sinistä : )


Kun on uusi materiaali, niin teen aina pesutestin, jossa näen miten paljon väriä lähtee, kuinka paljon vaate kutistuu ja millaiseksi kankaan pinta muuttuu pesun jälkeen.

Testaan usein näin, että teen kaksi täysin samanlaista ja samankokoista vaatetta ja toisen laitan pesuun ja sitten kuivatuksen ja silityksen jälkeen katson, mitä pestylle vaatteelle on tapahtunut.

Tämä materiaali päästi väriä melkolailla ja kutistui pituudesta 3 cm, leveydestä ei yhtään eli vaatteen koko pysyi ihan samana. Väriä lähti sen verran, että sen huomaa, mutta minun mielestäni väri muuttui vaan paremmaksi, se ei ole  enää niin kovan sininen.


Kuvassa valmis pellavamekko kokoa XXL. Huom. nukke on kokoa 44-46 ja sen takia mekko ei näytä kovin isolta. Sarjon tästä mallista vielä XXXL -koon ja sitten toivottavasti löydän muutaman innokkaan sovitusmallin sovittamaan kaikki koot ennen tuotantoon menoa.

Protosovituksessa malli katsotaan läpi, sovittajat saavat esittää toiveitaan ja muutosehdotuksia, sen jälkeen kaava korjataan, jotta tuotantoon pääsee menemään mahdollisimma hyvä ja käyttökelpoinen vaate.


Suunnittelen pelkistettyjä vaatteita, yksinkertaisen rentoja malleja, joiden ainoa juju on leikkaussaumat ja kaksoistikkaukset..tai kaksivärisyys. Olen suunnitellut kaikkiin kesän 2016 uusiin malleihin pienet hihat, sillä isompia kokoja käyttävät naiset kaipailevat usein hihoja.

Tällä viikolla valmistuu pari muutakin uutta mallia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti