torstai 15. lokakuuta 2015

Mustaa ja valkoista pellavamekossaMerenNeito-mallistoon on aina kehitteillä uusia malleja, mutta kun kevät tulee, niin yht´äkkiä aika onkin kortilla ja uusien mallien kehittely pariin kolmeen uuteen malliin.
Nyt sitten vihdoinkin sain aikaiseksi kokeilla Annikin ehdottamaa mustavalkoista versiota Luoto-mekosta.

Alkuperäinen Luoto-mekko on muuten yksivärinen, mutta helmassa on leveä raita. Holkkihihat, edessä sauma ja pääntiellä halkio. Takana on muotolaskokset ja Luodon helma on kapeampi, kuin muut MerenNeito-malliston mekot.

Materiaalivalinta kokeilukappaleeseen on tietenkin pellava ja sama hyväksi havaittu laatu, mistä kaikki MerenNeito-malliston vaatteet on tehty. Tikkauslangan värissä tuli mietintää; tikkaanko kaikki samalla värillä ja kummalla, mustalla vaiko valkoisella, mikä on huolittelulangan väri. 
Lopputulos oli, että huolittelulanka on valkoinen, ei ainakaan näy läpi valkoisessa kohdassa ja ompelulanka on myös valkoinen.


Mekko valmistui, mutta emme ihan olleet varmoja, että onko ratkaisu kuitenkaan hyvä. Mekon takaosa on myös ruuduista ja hieman se liikkuessa näyttää levottomalta. Mietimme, että olisiko parempi, että takaosa olisi yksivärinen, esim. musta? Tai kokeilemmeko toista versiota, missä edessä ja takana olevat värit ovat samat sivusaumassa. No, tavallinen ei ainakaan tullut. 

Oli miten oli, niin mekko meni pesutestiin. Halusin varmistaa, että pysyvätkö värit pesun jälkeen hyvinä. Yleensä tässä laadussa väriä ei lähde (poikkeuksena voimakas syvänpunainen), eli normaali hienopesu 40 astetta ja linkous 600 kierrosta ja vaatepuulle kuivumaan. 
Testitulos: väriä ei lähtenyt! Musta on mustaa ja valkoinen valkoista.
Samalla tuli mietittyä uudelleen tikkauksia, jospa kuitenkin tikkaisi värit samanvärisellä langalla?
Mekkoa ei ole vielä sovitettu eli  mallikatselmus on vasta puolivälissä.

Ehkäpä mekko on kuitenkin ensi keväänä Wallmo-aitassa myytävänä : )Ei kommentteja:

Lähetä kommentti