maanantai 9. maaliskuuta 2015

Löytöjä Soilen kellaristaSoilella oli ompelimo vuosina jotain 1965-1986.  Eikä vain oli, vaan ompelimo on vielä samassa paikassa, talon kellarikerroksessa, ihan sellaisena kuin se joskus on ollut.  Aarteita siis lattiasta kattoon!

Ostin Soilelta pakanloppuja 60- ja 70-luvun kuoseilla. Ei vielä harmainta aavistustakaan mitä niistä teen, mutta olivat niiiiiiin vintagea.... esim tuo ihan vasemmassa reunassa oleva psykedeelisen kirjava ohut FROTEEKANGAS!

Nämä 60-luvun napit olivat Anskun löytö. Ihan  kuin karkkeja. Nappien halkaisija on melkein 3 cm, siis aika isoja. Takana oleva pinkki kangas on myös 60- luvulta. Siitä teen ainakin itselleni jonkun kesävaatteen.
Jostain kangaspakkojen välistä löytyi myttyrässä ollut kangaspala ja sain sen kaupanpäälle. Vasta Työhuoneella huomasin, että nurjalle puolelle oli painettu kangasväreillä mekon kaavat! Soile (83 v) kertoi, että joskus sai ostaa kangasta, jossa oli valmiina painettuna kaavat. Tätä käytettiin ilmeisesti myös leikatessa useampia vaatteita. Tämä oli vain kangaspinon päälimmäisenä ja sitten vaan leikkurilla surautettiin koko pino irti.
Aion kokeilla, että millainen mekko tästä tulee!

Kannattaa siis seurata blogia. Kevään aikana varmaan jossain välissä aloittelen tätä projektia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti