maanantai 12. tammikuuta 2015

Kuvasto valmistunut!


Ailia-mallistoni kuvasto on valmistunut!
Suuri kiitos Turun amk:n vaatetusmuotoilupuolen opiskelijoille; Tytille, joka suunnitteli koko kuvaston ja Veeralle, joka kuvasi ja käsitteli kaikki kuvat. Ja tietysti kiitos myös malleille, jotka jaksoivat kahtena iltana omien työpäiviensä jälkeen tulla vielä koululle kameran eteen hymyilemään. 
Oli mukava olla mukana yhteisessä projektissa, joka oli minullekin aivan uutta. 
Ailia-mallisto on saanut nimensä äitini, Raini Ailin mukaan. Ailia nimi on mielestäni kaunis, keveä ja kesäinen. Nimi oli varalla kolmannelle tyttärelleni, mutta sitten meille syntyikin poika, joten Ailia nimi tulikin nyt vuosia myöhemmin hieman toisenlaiseen käyttöön.

Äitini ansaitsee kunniamaininnan, sillä hän on tukenut kaikin tavoin yrittäjätaivaltani melkeinpä ihan alusta asti. 
Mallistossa on kuvattuna kesä- ja talvi/syksy vaatteita. Kaikki malliston vaatteet ovat 100 % pellavaa.

Kesävaatteet ovat vaaleita, väreinä hiekan sävyt ja  luonnonvalkoinen. Yksivärisen pellavan rinnalla on käytetty samoihin sävyihin sopivaa raidallista pellavaa. Kesämallistossa on raidallinen, laatikkomallinen pikkujakku, joka sopii kaikkien kesä vaatteiden kanssa. 

Malliston suunnittelussa olen kuunnellut asiakkaiden toiveita ja lähes aina ensimmäisenä toiveena on pienet hihat tai hieman pudotettu olkalinja. Toinen toive on "sopivan kokoinen" pääntie. Tarkoittaa, että pääntie ei ole liian avara. Tunikoita voi käyttää mekkona ja mekkoa taas tunikana. Asiakkaan pituudesta riippuen vaate on joko tunika tai mekko. Tilauksesta toki saa ihan minkä pituisen helman tahansa : ) 
Syksy/talvi Ailiat ovat tummia tai voimakkaan värisiä. Tässä maximekossa yläosa on musta-harmaata harsopellavaa. 

Herukka-mekossa on leveä lilaraita edessä ja takana. Hihat ovat väljät, puolipitkät ja etukappaleella on reilun kokoiset taskut. Tämä malli menee tunikana ja hieman pidempänä tästä tulee rento mekko. 

Työhuoneella on valmiina pieni erä Ailia-mallistoa ja  suunnitteilla on mm. jonkinlainen putiikki tämän blogin yhteyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti