keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Muutama päivä joululahjapajailua


Suunnitelmissa oli valmistaa joululahjat vapaa-ajalla, mutta niinhän siinä kävi, että kun vapaa-aikaa ei ainakaan tällä yrittäjällä juurikaan ole, niin muutamat työpäivät muuttuivat joululahjapajapäiviksi.

Joululahjoja on mukava tehdä ja fiilistellä tulevaa joulua polttamalla työpaikalla kynttilöitä ja kuuntelemalla erinäisiä joululauluversioita halvalta joulucd-kokoelmalta. Kannattaisi varmaan panostaa musiikkivalinnassakin laatuun, eikä valkata marketin hyllystä halvinta joulupläjäystä : )

                                                                                                                                   

Tässäpä isomummille tehty jakku. Mummi tykästyi tähän superpehmeään joustavaan neulokseen ja toivomuksena oli jakku, joka on lämmin, mutta ei paksu. Tein jakkuun ihan kunnon kauluksen, sillä isomummi kaipaa aina niskaan lämmintä. Kaavoitin kauluksen niin, että se nousee mahdollisimman ylös niskassa. Muuten jakku on suoralinjainen, ilman leikkaussaumoja ja muotolaskoksia.

Tämän retromekon saa reilu puolitoistavuotias pikkuneiti. Mekon materiaali on napakkaa ja leveyssuuntaan joustavaa puuvillajersytä. Pääntie ja kädentiet on huoliteltu puuvillaresorilla. Mekon koko on 92 cm. 

                                                       

Tässä on toiselle mummolle raglahihainen neulejakku. Tämä ihana harmaa neulos löytyi Eurokankaasta. Yhdistin neulokseen paksun metalliketjun, ettei jakku olisi ihan 100 prosenttisen mummomainen. 
Neulos on tosi kaunis, mutta oli hankala työstettävä. Kaikki reunat ja saumat venyivät aaltomaisiksi. Pääntielle oli pakko laittaa tukinauha. Ehkä tätä materiaalia ei oltu tarkoitettu jakkuun, vaan johonkin shaaliin, viittaan tms, missä on vähän saumoja. Jakku kuitenkin tuli, vaikka toivottomuus valtasi kerran jos toisenkin kesken työn.


....ja muita lahjoja ei voikaan tässä blogissa vielä paljastaa, ehkä sitten joulun jälkeen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti