sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Tuubihuivilla väriäRengasmainen tuubihuivi on näppärä asuste moneen vaatteeseen ja tuubihuivin voi valmistaa melkein mistä kankaasta tahansa. Tylsät, vanhat neulepuserot tai yksiväriset trikoopaidat saavat uuden ilmeen tuubihuivilla. Näyttävästä kankaasta valmistettuna tuubihuivi voi korvata jopa juhlapuvun korun.

Tuubihuivin pituudeksi suosittelen, että se menisi vähintään kaksi kertaa kaulan ympäri. Kankaan leveydestä 150 cm tuleva huivi on melko sopiva, mutta lyhytkaulaiselle ja isokokoiselle naiselle suosittelen pidempää huivia, jotta se laskeutuisi alemmas ja antaisi kaulalle pidempää vaikutelmaa.

Tähän ohjeeseen kokeilin tuubihuivia villakankaasta. Kankaan leveys on 150 cm, josta hävisi paksuun hulpioon n. 5 cm. Kokeilun jälkeen totesin, että villatuubihuiviin olisi pitänyt varata kangasta 160-170 cm! Mutta sitten se ei olisikaan riittänyt kankaan leveydestä. 

Ohjeen tuubihuivin leikattu koko: pituus 150 cm ja leveys 36 cm. (miel. pituuteen väh. 160 cm)
Ohuimmissa kankaissa leikattu leveys on 40-50 cm.Taita huivi pituussuunnassa kahtia, oikeat puolet vastakkain. Ompele sauma sentin saumanvaroin suoraompeleella, neuloksissa käytä saumuria. Huom! Jätä molemmista päistä 10-12 cm ompelematta.
Höyrytä sauma kevyesti auki. Neulokset ja trikoot eivät tarvitse tässä vaiheessa silitystä.
Käännä huivi ympäri ja ompele huivin päät yhteen eli renkaaksi. Tarkista, ettei huivi ole kiertynyt, kun asettelet päät kohdakkain, oikeat puolet vastakkain.Höyrytä ommeltu sauma auki ja ompele vielä sisältä pieni pätkä aukkoa kiinni. Ainakin sen verran, että saumojen risteyskohta tulee ommeltua kiinni vielä koneella. 

Pienen kääntöaukon voi ommella kiinni joko koneella tai käsin. Villakankaaseen käsinompelu oli parempi vaitoehto.Tässä huivi valmiina harmaan villaviitan kanssa.

Tylsä, musta puuvillaneuletakki muuttuu hetkessä tuubihuivin kanssa toiseksi vaatteeksi. Kuvan tuubihuivi on pehmeää ja laskeutuvaa viskoosi-polyesterneulosta.


Tässä harsomainen taipuisa tuubihuivi pellavasta. Jos huivi tuntuu liian muhkealta, kuten pellava, niin huivia voi pyöritellä kierteelle, niin se hieman litistyy.

Huivit vasemmalta: 100 %pellavaa, keskellä ohut siniharmaa 100 % villa ja oikealla oranssia entsyymipestyä harsopellavaa. 


...ja kesällä tuubihuivit ovat vaaleita tai kirkkaita. Kuvan ruudullinen harsopellavahuivi on persoonallinen asuste yksivärisen pellavamekon kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti