perjantai 10. lokakuuta 2014

Missä ovat syksyn värit?
Luonto on värikkäimmillään nyt syksyllä, puut suorastaan hehkuvat ruskaa ja keltainen on niin kirkasta että silmiin käy. Vaahterat loistavat punaista, oranssia ja jopa viininpunaista, mahtavia värejä. 
Mutta menepä vaatekauppaan, sieltä ovat värit kadonneet, etenkin naisten osastoilta. Miesten vaatteista sentään löytyy värejä paljon enemmän.Kävimme kaiman kanssa pyörähtämässä Wikkellä ja näkymä oli ankea. Ei yhtään vihreää, ei keltaista eikä punaista. Ankeata, ankeata. Onko muka niin, että suomalaiset eivät kaipaa värejä vai onko vaateliikkeiden sisäänostajat jotenkin lyöttäytyneet kimppaan, tekemällä salaisen sopimuksen, että suomalaisille ei tänä talvena myydä yhtään värejä.

Haa, siellähän näkyy jollain oranssia! Ei sentään ankeuttaja kaikkiin ole iskenyt, ainakin kulman takana olevalla Nanson osastolla värit ja kuosit pursuilivat iloa entiseen hersyvään tyyliin. Hyvä Nanso, valtavirtaan täytyy taistella.
Ei tarvitse ihmetellä tämän talven mustan ja harmaan suosiota eikä ihmetellä värikatoa; suunnittelin Ailia-mallistoon talvimekon mustasta pellavasta ja harmaasta harsopellavasta. Näin se vaan käy....eikä työhuoneen näyteikkunasta avautunut pihanäkymä inspiroinut yhtään väreihin...1 kommentti: