lauantai 4. lokakuuta 2014

Kuka sairastaa työpaikalla? No yrittäjä tietenkin!     Kuluneen viikon selviytymispakettiSuomen Yrittäjien tutkimuksen mukaan lähes 70 % yrittäjistä on työskennellyt viimeisen vuoden aikana sairaana työpaikallaan ja joka neljäs kertoi olleensa sairaana töissä vähintään viikon vuodessa.
Yrittäjät tekevät ehkä kaikkein eniten sairaana töitä ja hyvä kakkosena tulevat lääkärit. Tutkimusten mukaan me suomalaiset raahaudumme kipeänä töihin eli 51% suomalaisista on ollut sairaana töissä ja muualla EU alueella luku on 39 %. Olemme siis tunnollista työkansaa.


Meillä yksinyrittäjillä töihin meno sairaana on normaali käytäntö; kukaan ei ole tekemässä töitäsi, eikä edes osaisi ja tilausasiakkaille luvatut työt on oltava valmiina. Esimerkkinä vaikka se, että asiakas on tilannut vaatteen jotain tiettyä tilaisuutta varten ja tilaisuudelle on päivämäärä.

Toinen syy sairaana työskentelyyn on taloudellinen toimeentulo. Niinä päivinä kun yrittäjä sairastaa kotona, niin kassaan ei tule yhtään rahaa. Onneksi karenssiaika on nykyään viisi päivää, sen jälkeen saa Kelalta avustusta. Päivärahan suuruus riippuu kuitenkin siitä, miten paljon maksat YEL-maksuja. Olin siis viikon ajan sairaana töissä, sopivasti ne viisi päivää. Flunssa oli uuvuttava ja välillä katosi jopa ääni, enkä voinut vastata puhelimeen : ) Onneksi tällä kertaa kuumetta ei ollut yhtään.


                                                                                                   
Yksin työskentelyssä on hyviä puolia: voit määrätä itse työtahtisi ja pitää taukoja sopivin väliajoin. Voit suunnitella työsi vointisi mukaan eli silloin kun on voimia enemmän niin teet seisomatyösouudet ja taas istumatyö helpottaa väsymystä. Kun muistaa juoda paljon ja syödä, niin kyllä sitä vaan ihmeesti jaksaa flunssaisena...
                                                                     
                                                                         
 


Tällä viikolla aloitin valmistamaan mallistokuvauksiin tarvittavia vaatteita ja samalla tein pari tilausta siinä ohessa. Kuvasto tehdään yhteistyössä amk-vaatetusmuotoilijaopiskelijan kanssa.

Kuvassa Ailia-malliston vielä nimeämätön taskumekko hiekkapestystä pellavakankaasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti