torstai 25. syyskuuta 2014

Pellavaa talveenSyyskuussa sain vihdoinkin sarjottua uuden pellavajakun, joka oli Wallmo-aitassa näytillä. Mallivaatteen koko oli XXXL ja siitä sarjoin pienemmät koot eli XXL, XL ja L. Tämä olikin ensimmäinen kerta kun mallikoko oli noinkin iso. Yleensä pohjakaava on kokoa M tai L ja siitä sarjon koot isommaksi ja pienemmäksi.

Kaimani sovitti L kokoa ja ainakin hänen päällä yläosa ja hartiat istuivat hyvin. Kun Kaima tulee Työhuoneelle kahville, niin melko usein hän saa samalla olla myös sovituskoekaniini uusille malleille. Kaima on myöskin mallimestari, eli rakentavaa palautetta ja ehdotuksia on mukava saada, kun ajatusmaailma on molemmilla sama.

Jakussa on edessä ja takana pitkittäisleikkaussaumat olalta helmaan ja helmassa halkiot. Hihat ovat puolipitkät ja käännevara on leveä eli hihan voi tarvittaessa kääntää lyhyemmäksi.
Kaulus on yksinkertainen ja reunoissa on päärme.
Materiaali on 100 % pellavaa.


Toinen syyskuun uusi malli on myös pellavaa. Tässä talvimekossa on puolipitkät hihat ja isot taskut.
Yläosan hiha on väljä ja näyttää päällä hieman kimonomaiselta, taskut on kaavoitettu yläosastaan väjäksi, jotta ne erottuisivat selkeästi ja olisivat helppokäyttöiset.

Suunnittelin mekon, jota olisi mukava käyttää töissä ja johon sopisi myös jokin näyttävä riipusmainen koru.
Tätä mallia kokeilen vielä jollakin muulla väriyhdistelmällä ja yläosan saumaan kokeilen jotain muuta työtapaa, joka estäisi sauman venymisen vinossa kohdassa. Tukikangas saumaan?

Tulossa on vielä kaksi mekkoa, jotka ovat vasta piirrosasteella!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti