lauantai 16. elokuuta 2014

Kaikki ilo irti lomapäivistä ja Savonlinnasta
Elokuussa jatkuivat yhä työkiireet ja mallistoa ommeltiin 10-12 tuntisia päiviä. Joskus vaan täytyy se loma pitää, teipata lomalappu Työhuoneen näyteikkunaan, pakata punainen matkalaukku ja varata matkat netistä. Lomalla vietin mm. kaksi helteisen kuumaa päivää Savonlinnassa majaillen neiti Jälkeläisen kotona Heikinpohjantiellä.

Jälkeläinen oli ihastunut kesätyöpaikassaan myytävänä olevaan pannukahviin, joten toin mukanani Jälkeläiselle tuliaisina isomummin ylimääräisen kahvipannun ja sillä keittelimme makoisat pannukahvit. Tosin jouduimme hieman googlettamaan ja varmistamaan ohjetta, kun molemmilla oli hieman erillainen oma versio pannukahvin teosta.

Savonlinnassa ei voi jättää väliin toria ja torikahviloita. Lörtsypoikien kahvilassa maistoin ensimmäistä kertaa eläessäni jauhelihalörtsyä pannukahvin kera. Tulipa seuraavana päivänä maistettua myös toista savonlinnalaisten suosikkia; omenalörtsyä. Evääksi sain vielä kinkkuhyrrän ja juustosarven, jonka sisällä oli fetajuustoa, pestoa ja aurinkokuivattua tomaattia. Hyvää oli, kiitos vaan Lörtsypoikien tytöt!

Savonlinnan toinen must on tietenkin höyrylaivaristeily. Torin laidalla on rivi erillaisia laivoja ja siitä voi valita mieleisensä aluksen. Valinnanvaraa on ja laivoja lähtee parhaimpana aikana puolen tunnin välein. Meidän aikatauluumme sopi s/s Paul Wahl, v. 1919 Varkaudessa rakennettu höyrylaiva, joka tekee 1,5 tunnin pituisia maisemaristeilyjä. 
Hellepäivänä oli mukavaa istuskella varjon puoleisella kannella vilpoisessa tuulessa kuunnellen kaiuttimista vanhoja valsseja - niitä vanhojen kotimaisten elokuvien hittejä.
Hauska yllätys oli laivan kannella kiertävä tarjoilijaneitokainen, joka otti jäätelö- ja kahvitilauksemme vastaan suoraan kannelta ja kipaisi sitten vain hakemassa tarjottavat jostain laivan uumenista.


Rantakadulta löytyy myös "lippakioski", jossa on Savonlinnan monipuolisin jäätelövalikoima. Pitkän pohdinnan jälkeen molemmille tuli vadelmaunelma, jossa oli vanilja-mansikka pehmistä ja kipollinen tuoreita vadelmia. Helle oli melkoinen ja jäätelö oli sulaa astiaansa. Heikinpohjaan kävellessä iltapäivällä autokorjaamon mittarissa oli +35 astetta.Ja vielä viimeisenä: Olavinlinna. Oopperajuhlien jälkimainingeissa osa linnasta oli suljettuna ja mm. torneihin pääsi vain opastetuilla kierroksilla. Puolilinnaakin  riitti ihan hyvin yli kolmenkymmenen asteen helteessä...

Tällä matkalla opin myös sen, että Savonlinnasta voi päästä Turkuun kahdella bussilla, vaihto Jyväskylässä ja sen, että sopivilla pikavuoroilla ja tarpeeksi ajoissa, voi netistä, Matkahuollon sivuilta ostaa yllättävän halpoja matkoja. Esim. Jyväskylä- Turku 14 €!


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja ihania juttuja! Kivasti tiivistettynä koko loma! Hihi.

    VastaaPoista
  2. Lomasta voi poikia vielä jotain käsin kosketeltavaa versiota.....

    VastaaPoista