keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Lomatunnelmia 

Joskus on haasteellisia päiviä ja joskus taas erittäin haasteellisia päiviä. Pari päivää ennen loman alkua höyrysilityslaite aloitti temppuilun ja löi lopulta hanskat naulaan. Korjaajan mukaan kyseessä ovat tiivisteet, joten luultavasti selviän pelkällä tiivisteen vaihdolla.


Kaivoin varastostani velipojan tilalle, samanlaisen, ja yhtä epävarman toiminnoiltaan. Sen lisäksi toin kotoa varalle tavallisen kotiraudan, jos vaikka velipoikakaan ei toimi. Ensimmäistä kertaa työhuoneella oli neljä silitysrautaa yhtäaikaa. 
Kun on tottunut tekemään töitä kunnon välineillä, niin tuntuu, että kotisilitysraudalla ei saa mitään aikaiseksi. 
Kotiraudoissa on aika usein ongelmana se, että ne polttavat kankaan helposti pilalle. Jos kotiraudan mukana on irrotettava teflon-suoja, niin sitä kannattaa käyttää. Teflon-suoja pitää raudan pohjapinnan vähemmän polttavana ja päästää silti kaiken höyryn läpi. Toinen vinkki; kun kotiraudan laittaa päälle, niin kannattaa antaa raudan hetken aikaa tasaantua lämpötilaltaan. Jotkut raudat tulevat heti ylikuumaksi ja vasta sen jälkeen pudottavat lämpötilan haluttuun lukemaan. Jos siis heti aloittaa silittämään lakkanailontakkia, niin veikkaanpa että raudankuva löytyy takinhelmasta aika nopsaan.Samana päivänä ajattelin ilostuttaa työpäivääni kuuntelemalla  nostalgisia 70-luvun Bee Gees-hittejä ja niiden perään tuli vielä kuunneltua triplaboxi 70-luvun hittejä. Philipskaverini sai varmaan karmaisevan musiikkipläjäyksen vuoksi kuumeen (kuumeni oikeasti) ja lopetti cd-musiikin soittamisen kerrasta. Ilmoitti sentään kohteliaasti "err..." 
Loppupäivästä aloittelin teippaamaan ulkokylttiini uutta yläosaa kontaktimuovista ja kieli keskellä suuta. Homma jäi siihen, kun i-kirjain katosi jonnekin. Syvä, masentava huokaus : ) onneksi loma alkaa huomenna.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti