torstai 29. toukokuuta 2014

Suomalainen vaate ja kansantalousTämä on suomalainen vaate, suunniteltu Suomessa, suomalaiselle naiselle ja valmistettu kokonaan Suomessa. Miten tämä liittyy kansantalouteen?

Vaatteeni valmistuksessa on mukana muitakin suomalaisia ja turkulaisia yrittäjiä, kukin omalla pienellä panostuksellaan. Yksi suomessa tehty vaate työllistää siis useita ihmisiä. Ostamalla kotimaisia vaatteita, annamme samalla töitä usealle yrittäjälle. Voi olla, että yrittäjä palkkaa hyvässä lykyssä työttömän työntekijän, josta tulee uusi palveluja käyttävä asiakas ja kansantalous voi hyvin.

                
                           
                                                 
Suunnittelusta: 

Tämän vaatteen pitäjä ei ole kukkamekkotäti, hän ei pidä hörhelöistä, eikä tiukoista vartaloa nuolevista materiaaleista eikä vaaleista väreistä - hän haluaa jotain yksinkertaista, jotain dramaattista ja näkyvää. 

Hän haluaa vaatteen, jota voi käyttää usein ja niin, että se sopii useisiin eri tilaisuuksiin ja vielä parempi, jos vaatteelle olisi käyttöä ympäri vuoden.

Vaate koostuu hameesta ja paidasta. Niitä voi siis käyttää erikseen tarpeen mukaan, mutta yhdessä ne näyttävät melkeinpä mekolta. Paidassa on holkkihihat, sillä jossain vaiheessa naisen ikää, alkavat hihalliset yläosat kummasti kiinnostamaan.
Materiaalihankinnoista:

Tähän suomalaiseen vaatteeseen on tarvikkeet hankittu suomesta, pellavakangasta lukuunottamatta. Pellava tulee Euroopan tukusta, mutta suomalaisen kangasedustajan kautta, joten kangasedustaja saa tuloja tekemästäni tilauksesta. 

Vaatteen kankainen nimilappu on painettu Turkulaisessa Etikettituotteessa. Etikettituote on luotettava yhteistyökumppani, tavara tulee nopeasti ja Itella tuo merkit suoraan Työhuoneelle.

Ompeluun käytettävät langat, vetoketjut ja kuminauhat  tulevat Turkulaisesta ompelutarviketukusta, Teva-Teamista. Saan sieltä hyvää palvelua ja pojat tuovat tilaamani tarvikkeet Työhuoneelle. Arvostan tätä todella paljon, sillä polkupyörällä tarvikkeiden haku kesken työpäivän veisi ihan tuhottomasti aikaa. 
Jos sattumalta tarvitsen jotain muuta tarvikketta, niin saan ne keskustan pienestä kangasliikkeestä, jota emännöi persoonallinen Ritva. Eurokangas on toinen vaihtoehto ompelutarvikkeiden hankintaan, mutta ei niin edullinen kuin Ritvan puoti.

Tuotelaput painetaan turkulaisessa Paino-Aukiossa. Siellä on osaavaa porukkaa ja myös heiltä saan tilaamani tavarat suoraan Työhuoneelle. Tuotelapusta käy hyvin selville, että vaate on valmistettu Turussa. Yhteystiedot kertovat sen, että voit reklamoida suoraan valmistajalle, jos jotain ongelmia esiintyy tai sitten voit kysellä pesuohjeista tai mistä tahansa tähän vaatteeseen liittyvistä asioista. Tähän tuotelappuun kirjoitan yleensä materiaalikoostumuksen ja pesuohjeet. Tässä siis lukisi: 100 % pellava, hienopesu 40 C, kevyt linkous, silitys kostean nurjalta.
Tässä hameessa on vuori, se on hieman joustavaa ja taipuisaa charmeuse-neulosta. Vuori tekee hameesta helppokäyttöisemmän, hame laskeutuu kauniimmin ja sukkahousuja käytettäessä se estää hametta tarttumasta kiinni karheisiinkin sukkahousuihin. Ja mikä parasta, vuori estää läpinäkyvyyttä. Kesämekoissa ei niin haittaa, vaikka hameesta hieman kuultaisi läpi, mutta juhliin tai muihin tärkeisiin tilaisuuksiin ei kannata laittaa läpinäkyvää mekkoa tai hametta. Valitettavasti halvoissa vaatteissa jätetään vuori usein laittamatta.

Hameessani on kuminauhakuja vyötäröllä. Kuminauha ei paljoa välitä, jos vatsanseutu muuttaa muotoaan kuukausittain. Paita on sen verran väljä ja pitkä, että kuminauhavyötärö ei näy mitenkään paidan alta tai läpi..


Pukuun sopii hyvin kotimainen Aarikan koru: puu matsaa hyvin pellavan kanssa ja metalli tuo särmää ja trendikkyyttä.
Puku valmiina. Tämä ei ole pelkkä vaate, vaan tämän vaatteen takana on tarina ja siihen tarinaan liittyy ihmisiä, jotka tekevät työtä ja omalla ammattitaidollaan osallistuvat kansantalouden pyörittämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti