sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Valkoinen pellavajakku


Kesän 2014 MerenNeito-malliston uusin jakkumalli on valkoinen. Edessä on epäsymmetrinen napitus ja itse napituskin on hieman "epäjärjestyksessä". Jakussa on puolipitkät hihat, jotka hieman levenevät hihansuuta kohden. Muotolaskokset edessä ja takana tekevät jakusta istuvan. Sivuissa on pienet halkiot.


Tein ensimmäiset kokeiluversiot harsopellavasta. Harsopellava on materiaalina ihana, mutta aivan mahdoton työstettävä. En enää ihmettele miksi harsopellavasta näkee kaupoissa vain yksinkertaisia mekkoja tai huiveja.

Leikkuuvaiheessa muotolaskosten merkkaaminen valkoiseen harsoon on työlästä, oli käytettävä nuppineuloja, sillä liitu ei näkynyt ja lyijykynä näkyi taas läpi.

Harso venyi ja päärmeiden taittaminen etenkin kaarevissa kohdissa sai aikaan isoja huokauksia, harso ei halunnut taittua ja kun vihdoin taittui päärmeeksi niin tulos oli kuhmurainen ja epätasainen. Pitkin hampain luovuin mallin toteuttamisen harsopellavasta. Vaikeiden ja hitaiden työvaiheiden vuoksi jakun hinta olisi noussut turhan kalliiksi. Päädyin takaisin peruspellavaan, joka on monin verroin helpompi työstettävä.

Protokappaleessa käyttämäni mustat napit olivat fiasko, ne päästivät väriä valkoiseen kankaaseen! Olin jo ostanut jakkua varten toiset napit ja tein heti uusille napeille pesutestit, eli höyrytin ja silitin nappia sen ollessa kiinni kankaassa ja lopulta pesin napin ja kankaan yhtäaikaa ja hankasin kunnolla yhteen. Onneksi uudet napit olivat ainoita jotka eivät päästäneet väriä. 
Olen vuosien varrella huomannut että valkoinen kangas ja musta nappi ei aina ole hyvä yhdistelmä ja että napeista tosiaankin irtoaa väriä. 

Koesarja (koot S-XXL) on jo myymälässä Nauvossa ja nyt vain odottelen mitä mieltä asiakkaat ovat uudesta jakusta ja miten se on istunut erityyppisille vartalomuodoille.

Valkoisen pellavajakun pariksi on valmistumassa punaisia caprihousuja. Rennot, väljät caprit ovat olleet ihan alusta asti mukana mallistossa. Punainen on uusi väri capreissa.
Toinen alaosavaihtoehto jakulle on tummasininen housuhame.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti