torstai 10. huhtikuuta 2014

Paistetut patalaput

Niin kyllä vannoin, etten mitään ruokaohjeita blogiini kirjoita, mutta nyt on pakko jakaa hyvä paistettujen patalappujen ohje, jota tuli taas kerran vaihteeksi kokeiltua, tällä kertaa Työhuoneella.



Paistetut patalaput

Tarvitset lieden, jonka päälle keräät roinaa.
Lämmitä itsellesi ruokaa ja laita väärä levy päälle.
Odottele rauhassa.
Ihmettele jossain välissä, miksi keitto ei porise, mutta
älä missään nimessä käy tarkistamassa!

Paistetut patalaput ovat valmiit, kun tuoksu leijailee jo toiseen huoneeseen.
Siirry vasta nyt lieden ääreen ja tarkista patalappujen ruskistumistaso.
Voit haluttaessa jatkaa paistamista, jos haluat savua enemmän
ja sinulla ei ole palovaroitinta.
Tuuleta lopuksi. 

Voit käyttää myös muuta materiaalia paistettuihin patalappuihin.
Ohjeessa on käytetty villalankaa.
Korkki on myös hyvä ja ihan perinteinen kankainen patalappu.
Muovia voi myös kokeilla, mutta siitä aiheutuu siivousongelmia.

Käyttämällä ja kokeilemalla eri materiaaleja ja paistoaikoja saat aikaan erillaisia tuoksuja ja hiiltymisasteita.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti