lauantai 5. huhtikuuta 2014

Tervetuloa

Tervetuloa kankaan leikkaajan saarelle seuraamaan Työhuoneeni arkea. Blogini kertoo mm. vaatemalliston valmistumisesta tulevalle kesälle 2014: miten mallisto syntyy, mistä tulevat ideat uusiin malleihin, miten suunnitellaan vaatteen yksityiskohdat, väriyhdistelmät jne. 

Blogin muita aiheita tulee olemaan vaatevalmistus kaikessa muodossa. Ei niinkään muoti, vaan se tekeminen ja arkinen puurtaminen: suunnittelu, kaavoittaminen, protokokeilujen teko, vaatteiden sovitus mallien päälle, kaavojen sarjonta, koemallien teko.... Voit myös kommentoida tai kysellä minulta kaikkea mahdollista vaatteiden teosta. Olen näet yli 30 vuoden aikana ehtinyt tekemään useamman tuhat vaatetta, joten opittu on yhtä ja toista... välillä kantapään kautta ja ahkerasti ratkojaa käyttäen.

                                                   

Valmistan MerenNeito-pellavavaatemallistoa yhteistyössä Annikin kanssa. Yhteistyömme alkoi keväällä 2010, jostain lennokkaasta keskustelusta alkunsa saaneena ja siitä poikineesta ideasta kokeilla valmistaa merihenkisiä, laadukkaista pellavavaatteita aikuisille naisille. Mallistoa myydään Nauvossa, Annikin puodissa ja pääasiassa kesäisin.

Kesän 2010 kokeilu osoittautui menestykseksi, selkeälinjaisille pellavavaatteille oli kysyntää, mallit olivat hyviä ja etenkin hiekkapesty pellavakankaamme oli varsinainen löytö, se ei rypisty eikä kutistu, eikä päästä väriä. 


Pinkki pellavamekko on nimeltään Tikkimekko. Hassu nimi, mutta se tuli käyttöön ihan sen takia, että mekon lähes kaikki saumat ovat tikattu auki. Tätä mekkoa on valmistettu jo kaksi kesää, punaisena, mustana, tumman lilana ja tumman sinisenä. Hyvä perusmekko, sopii monenlaiseen tilaisuuteen.

Tämän kevään uutuusväri on pinkki ja mekon toinen uutuus on metallivetoketjujen laitto taskuihin. Vielä viime vuonna taskut olivat ilman vetoketjua, mutta Annikin kesälomareissuullaan saama idea poiki vetoketjut. 
Hän kaipasi turvallista taskua kukkarolle ja muille tärkeille tavaroille. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti